Csokis muffin
Hozzávalók:
100g étcsoki (tortabevonó: Marika…)
14 dkg csoki
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
12 dkg cukor
11 dkg vaj
2,4 dl tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat muffinpapírral kibéleljük.
A csokit kis darabokra vágjuk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Az étcsokit a vaj felével összeolvasszuk, majd összekeverjük a lisztes keverékkel (ajánlatos a habverő használata, mert különben elég csomós lesz).
Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd a lisztes keveréket a tejjel felváltva kis adagokban is hozzáadjuk a masszához, majd beleöntjük a felaprózott csokit.
A tészát a formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.
Vaníliás-gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 dl tej
10 dkg málna (vagy bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcs)
Elkészítés:
A sütőt ekőmelegítjük 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a málnát.
A tésztát a formákba kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük.
|