Csokis muffin
Hozzvalk:
100g tcsoki (tortabevon: Marika…)
14 dkg csoki
25 dkg liszt
2 teskanl stpor
1 teskanl szdabikarbna
1 tojs
12 dkg cukor
11 dkg vaj
2,4 dl tej
Elkszts:
A stt elmelegtjk 190 C-ra, a muffinformkat muffinpaprral kibleljk.
A csokit kis darabokra vgjuk. A lisztet, a stport, a szdabikarbnt egy tlban sszekeverjk. Az tcsokit a vaj felvel sszeolvasszuk, majd sszekeverjk a lisztes keverkkel (ajnlatos a habver hasznlata, mert klnben elg csoms lesz).
Egy msik tlban a tojst habosra keverjk a cukorral s a vajjal, majd a lisztes keverket a tejjel felvltva kis adagokban is hozzadjuk a masszhoz, majd belentjk a felaprzott csokit.
A tszt a formkba tltjk, s 20-25 percig stjk.
Vanlis-gymlcss muffin
Hozzvalk:
15 dkg liszt
1 csomag stpor
10 dkg cukor
2 tojssrgja
1 dl olvaolaj
1 kvskanl vanliaaroma
1 dl tej
10 dkg mlna (vagy brmilyen fagyasztott vagy friss gymlcs)
Elkszts:
A stt ekmelegtjk 180 C-ra. A muffinformkat kibleljk paprral.
A lisztet sszekeverjk a stporral. A tojssrgjkat habosra keverjk a cukorral, a vanliaaromval s az olajjal, majd kis adagokban hozzkanalazzuk a lisztes keverket, vgl vatosan beleforgatjuk a mlnt.
A tsztt a formkba kanalazzuk s 25 perc alatt kszre stjk.
|